תיאור:
זהו רומאן פסיכולוגי ייחודי בו המטפל, הדמות הראשית שם את עצמו "על הספה".
באחד מפרקיו האחרונים של הרומן מיטיב המחבר, ירדן קציר, להמחיש את כותרתו של הספר, `כל האנשים שהוא`:
"רד לאט במעלות שנותיך", אומר גיבור הסיפור, אלעד, לעצמו, "אתה יכול להיעצר בכל קומה שתחפוץ ולראות את עצמך בכל גיל שתבחר. הנה המעלית יורדת לקומה העשרים, הדלת נפתחת ולנגד עיניו הוא בן עשרים.... "בוא אתי", מזמין אלעד הבוגר, והם מממשיכים לרדת יחד לקומה השישית. שם מחכה להם כבר אלעד הקטן..."
ואכן – הדמויות הללו, המרכיבות את זהותו של אלעד, מצטרפות להיות `כל האנשים שהוא`: הילד, הנער, הבוגר, החייל, העלם הצעיר העובר `טיפול` והופך עם הזמן בעצמו להיות פסיכולוג-מטפל. ייחודו של הסיפור בכך שדמויות אלה נשזרות זו בזו, לאו דווקא בסדר כרונולוגי צפוי ומקובל, אלא מטפסות מעלה מטה, וחוזר חלילה, במעלית-שנותיו. כשם שהוא יורד בין קומותיה ומרתפיה, מתוך דחף להתחקות אחרי חוויות הילדות המכוננות שלו, כך הוא מטפס בה מעלה, אל ההווה, וגם משקיף גם אל העתיד. התהליך הלולייני הזה הוא שמעניק לסיפור את ייחודו, את עוצמתו ואת ויופיו.
אלא שהאנשים שהוא`, אינם רק אלה המרכיבים את זהותו האינדיווידואלית של הגיבור. אדרבא, הוא כמו מנכס לעצמו גם כמה מן הדמויות המשפיעות בחייו – בעיקר את שני הפסיכולוגים שעמם הוא בא בקשרי טיפול, עבודה וחברות, אודי ועמי. דומה שכאן חבויה האמירה הייחודית - והמרתקת בדרך יישומה ועיבודה - השזורה לאורך הסיפור כולו: האדם הוא סך הדמויות המרכיבות אותו, אבל אל אלה נספחות כמה וכמה דמויות אלטר-אגו, אשר מהדהדות בו ובסופו של יום הופכות להיות חלק מ`כל האנשים שהוא`.את המורכבות הזאת שוזר המחבר ביד אמונה, כשהוא מוליך את גיבורו-גיבוריו לאורך מסעות חיצוניים ופנימיים, מעמת אותם עם עצמם, עם בני משפחתם ועם חוויות מטלטלות, כמו פרידת ההורים, מות האֵם, שירות צבאי בלבנון, ומשברי נפש קשים שרק כפסע בינם לבין נטילת חייו בידיו. עלייתו וצמיחתו מן התהומות הללו מחשלת ומגבשת את `כל האנשים שהוא` לכלל אישיות השונה במהותה מזו המתייצבת בפני הקורא בראשית הרומן. עיצובו הייחודי של מהלך נרטיבי ופסיכולוגי זה מעניק לסיפור תהודה רבת היקף ומשמעות.
מחיר: 79.00 ₪